torstai 24. maaliskuuta 2011

"Tarkistuksia"

Kovasti jäi Kustaan mieltä vaivaamaan Huldan ilmoitus Amurintiikeristä. Oli vain pakko kävellä kirjastoon tutkimaan asiaa ja siellä opastettiin tutustumaan tietokoneeseen. Kustaa on kyllä päättänyt, ettei koske siihen aparaatti, joka kaiken tuntuu tietävän. Nyt oli tosin tärkeästä asiasta kyse. Avustettuna löytyi heti Wikipediasta  tietoa ja kuvia. Siperian tiikeri on isoin kaikista kissaeläimistä ja voi painaa 300 kg ja pituus hännänpäästä kuonon päähän voi olla 4 m asustelee Amur -joen lähettyvillä ja on erittäin uhanalainen.
                         (kuva on Korkeasaaren sivuilta)
Kustaa huomasi katsellessaan muita eläimiä, että samalla aleella asustelee myös amurinleopardi, joka on paljon penempi, vain noin 80 kiloinen ja vieläkin uhanalaisempi. Niitä lienee vain 40 luonnossa. Tämän turkista saa hyvän hinnan, joten salametsästys harventaa entisestään rivejä. Kustaalla välähti heti. Hulda tietenkin tarkoitti tuota amurinleopardia ja himoitsee, ylellisyyteen tottuneena, sen nahkaa turkikseen. Huldan huono suomenkielen hallinta sekoitti nämä kissaeläimet. Ei silti, yhtä kaameita petoja  ovat molemmat, mutta missään tapauksessa niitä ei elävänä eikä kuolleina voi tuoda rajan ylitse.
                         ( kuva Korkeasaaren sivuilta)
Kissankellossa huokaistiin helpotuksesta. Yhteisellä päätöksellä luvattiin ostaa Huldalle kissa ja maalata se vaikka pilkulliseksi tai viiruiseksi Huldan toiveiden mukaisesti.
kun Hulda  nyt vain tulisi takaisin.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti