maanantai 23. toukokuuta 2011

Anton

Nukketaiteija Sirpa Ala-Loukon Nukkepajan 10-vuotisjuhlanukke, joita on 25 nuken sarja, omani on numero 4.
Olin Nukkepajalla viikonloppukurssilla tekemässä Sirpan hyvillä ohjeilla. Nukke on 38 cm pitkä, pää, rintalasta, kädet ja jalat paperimassasta valetut.  Kurssilla valmiit osat hiotaan, maalataan, vahataan ja kiillotetaan. Kasvojen maalaus, varsinkin silmät ja kulmat ovat vaikeita. Selvisin omasta mielestäni hyvin. Sain Sirpalta apua alahampaiden maalaamiseen, muuten selvisin omin päin. Peruukki tehdään mohairnauhasta.
 Oma nukkeni seisoo Sirpan oman mallinuken vieressä hieman alempana ja näyttää siksi pikkuveljeltä, jonka hiuksia ei ole vielä parturoitu.  Hiusten leikkuun Sirpa teki rutiinilla. Melkoisia veijareita, poikakultia!
Kurssi oli tiivis ja Nukkepajalla on aina kiva tekemisen tunnelma samanhenkisten nukkeharrastajien kokoontuessa yhteen.Pääset katsomaan Sirpan nukkeja ja muuta  tästä   linkistä. Kirjaa, jossa kerrotaan nuken  ja vaatteiden tekemisestä,  on vielä saatavilla. Kannattaa poiketa sivuille, suosittelen.
Anton tuli valmiiksi, mutta vaatteet jäävät kotitöiksi. Tennareita  vähän ehdin suunnitella.
Kotiin tultua pengoin nukkevaatelaatikkoa sopivia vaatteita löytääkseni. Nämä ovat melko tyttömäiset ja hiukan isohkot, mutta Antonia ei näytä pahemmin haittaavan.
Keväisen raikkaat tuulet pörröttävät hiuksia.

     Anton on valmiina kesäisiin kujeisiin, mitäs olisi vaikka pajupilli.......

2 kommenttia:

  1. Yksin kujeita ja kaksin kepposia :)

    VastaaPoista
  2. Nyt vasta huomasin sama poika molemmissa blogeissa. Kyllä on söpö ♥

    VastaaPoista